U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Cursus Textielwarenkennis 2018

 

Textielwarenkennis is een onlosmakelijk onderdeel van het modemaken. Met kennis van textielmaterialen kunnen de juiste keuzes gemaakt worden tussen stof en het te vervaardigen kledingstuk.

Costumières en kleermakers, kleur- en stijldeskundigen, kledingreparateurs en cursisten van modevakscholen kan zijn/haar kennis uitbreiden in deze cursus over materiaalkennis, bindingen en toepassingsmogelijkheden. 

Tijdens de cursus ga je, onder leiding van Maaike Bijster en met het lesboek Alledaags Textiel als basis, een reis maken in de wereld van Wol, Zijde, Linnen, Katoen, Viscose en Synthetisch materialen met alle daarbij behorende vezel- en garenmengingen. 

Thuis zullen de cursisten zelf met het lesboek Alledaags Textiel, uitgegeven door het Landelijk Platform Modevakonderwijs (LPM), kunnen oefenen en een aantal begrippen eigen maken.

Er bestaat de mogelijkheid om een certificaat Textielwarenkennis te behalen bij het LPM.

 

Wanneer:      vrijdag 26 jan., 23 februari, 23 maart, 20 april en 18 mei van 10-15u

Voor wie:       iedereen die geïnteresseerd is of cursist bij de Modevakschool.

Waar:            Wateringen

Kosten:         € 319,99 incl. koffie, thee, lekkers.

Examen:        9 of 10 juni in Nunspeet, ca. € 75,00

Aanmelden:    min. 5 cursisten. Afmelden kan tot 15 december a.s. Daarna is er geen restitutie van lesgeld meer mogelijk.